Musik i hverdagen!

Da R var helt lille gik vi til babysalmesang og senere blev det til babyrytmik! I løbet af det sidste år har vi gået til forældre/barn gymnastik, hvor musikken spiller en stor rolle i den aktive leg. Derudover spiller vi ofte musik og danser, når R er hentet fra dagpleje.

Jeg tror på, at musik er en vigtig del i et barns udvikling. Når små børn hører musik eller rytmer, begynder de spontant at synge, danse og eksperimentere med lyd. De udvikler sig derfor både motorisk og sprogligt via musikken.  På R’s værelse findes der derfor også mange forskellige rasleæg og andre ting, som kan give lyde. Nogle musikinstrumenter er ikke indenfor hendes aldersgruppe endnu, så de står først på ønskesedlen til jul eller senere.

I sidste uge blev R’s samling af musikinstrumenter suppleret af et klaver til børn. Endnu engang har vi nemlig været heldige her på matriklen, da R er blevet udvalgt til at teste det smukkeste børneklaver til dato. Klaveret er fra den lækre webshop babyskat.dk. Babyskat.dk sælger alt i kvalitets legetøj til de 0-6 årige, bl.a. musikinstrumenter. Ideen bag babyskat.dk er, at man skal kunne finde legetøj som passer til forældrenes og børnenes krav og præmisser, fra luksuriøst, økologisk og bæredygtigt legetøj til legetøj inden for almindelig god gedigen kvalitet.

Klaveret blev straks indviet, da det kom indenfor døren! – R skulle selvfølgelig udforske det nye fine klaver 🙂 Og det skal siges, at børn sagtens kan spille “lille Peter edderkop” selvom de ikke kender til noder på et klaver.

IMG_6330IMG_6333Klaveret er først egnet fra 3 år, men R er helt vild med det! Selvom der en gang imellem bliver spillet lidt voldsomt på klaveret, så er jeg ikke i tvivl om, at det nok skal holde til den lidt hårde behandling. Klaveret, som er produceret af Vilac, stråler nemlig af kvalitet og luksus.

Endnu en fordel ved klaveret er den skønhed, som den udstråler. Det er jo et flot stykke legetøj, som mor elsker at se på 🙂 Det agere pyntegenstand på R værelse, samtidig med at hun dagligt spiller en masse på det i hverdagen. Win Win situation for både mor og datter.

IMG_6329Vi spiller videre herhjemme og nyder især hverdagseftermiddagene, hvor det bare altid er hyggeligt med lidt musik. Vi er i hvert fald glade for musik i hverdagen. Om det er gennem eget konstrueret musik eller andres variere lidt:)

God onsdag aften til jer alle!!!

IMG_6339

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.